Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
  • 09-12-2022

  • Theragone

  • 1 Dakika

Barbekü Mangal

Her türlü et ürünleri, deniz ürünleri ve sebze pişirilir. Daha çok odun, kömür kullanılır. Elektrik kullanılarak pişirim yapılan çeşitleri de vardır. Barbekü mangal apartman dairelerinde daha sıklıkla kullanılır; çünkü apartman dairelerinde balkonların açık alanında ateş yakılması yasaktır. Barbeküler duvara gömülü ve baca bağlantısı olduğu için dumanıyla diğer apartman sakinlerini rahatsız etmez. Bu sebeple müstakil olmayan yaşam alanlarında daha çok tercih edilir. Barbekü mangallar günümüzde portatif olarak ev dışında da kullanılmaya başlanmıştır.  

Barbekü Mangal Özellikleri

Gerek aile arasında gerekse arkadaş toplantılarında ızgara yapmakta kullanılan barbekü mangalkullanım açısından çok pratik ve kullanışlıdır. Kullanım açısından kolaylık sağlayan özellikleri şöyle sıralanabilir;

· Ayaklı modellerinde tekerlekler taşıma kolaylığı sağlar.

· Birçok modeli kapaklıdır bu sayede etin daha yumuşak ve lezzetli pişmesi sağlanır.

· Baca sistemi vardır.

· Hava ayar özelliği sayesinde yanma hızı ayarlanır.

· Isı göstergesi olan modeller vardır.

· Kolay temizlenebilirler.

· Çekmeceli yapıdaki kül tavası sayesinde kül birikintisi kolayca çıkarılıp dökülür.

· Pişirilen malzemenin çeşidine göre kullanılan ızgara ve aksesuarları büyük kolaylık sağlar.

Lezzetli ve keyifli sofralar içinbarbekü mangal kullanılacak alana göre gazlı, elektrikli ve kömürlü olarak tercih edilir.

 

Barbekü Mangal Çeşitleri

Barbekü mangal pişirmede kullanılan yakıta göre birçok çeşide ayrılmıştır. Barbekü mangal çeşitlerinde kömür, odun, gaz ve elektrik kullanılır. Tercihe göre ayaklı olarak kullanılanlar da vardır. Balkonda duvara gömülü olarak kullanılanlara ilave olarak bahçede, piknik alanında portatif ve ayaklı olanları tercih edilir. Mutfak gibi kapalı alanlarda ise gazlı veya elektrikli modelleri büyük kullanım kolaylığı sağlar. Yakıt tipine göre barbekü mangal çeşitleri şunlardır;

· Kömürlü barbekü mangal: Bu mangal çeşidi çok sık tercih edilir. Pişirilen yiyeceklerde oluşan isli tat lezzeti daha da artırdığı için kömürlü barbekü mangal yaygın olarak kullanılır. Odun kömürü kullanılan bu mangal çeşitlerinde ateşin kor haline gelmesi beklenir. Kömürlü mangal barbekülerde de üstü açık olarak kullanılan modellerin yanında kapaklı modellerde tercih edilebilir. Üstü açık kullanılanlar boyut olarak kısa ve küçük olduğu için taşınması kolaydır. Kapaklı çeşitleri ise uzun ayakları sayesinde eğilmeden pratik kullanım sağlar. Pişirme yüzeyi geniştir ve tek seferde daha çok malzeme pişirilir.

· Gazlı barbekü mangal: Doğalgaz veya lpg ile kullanılır. Ateş yakmanın yasak olduğu toplu yaşanılan site ve apartmanlarda tüplü mangal tercih edilir. Diğer mangal türlerinde olduğu gibi gazlı barbekülerin de sabit ve taşınabilir modelleri vardır. Gazlı barbeküler kömürlü barbekülere göre daha temiz kullanıma uygundur. Daha kolay temizlenir.

· Elektrikli barbekü mangal: Elektrikli mangal daha çok mutfakta ve terasta kullanıma uygundur. Piknikte tercih edilmiyor, çünkü her piknik alanında elektrik bulma imkanı olmuyor. Elektrikli barbekü mangaldaha hızlı kullanıma uygun olduğu için zamanın kısıtlı olduğu dönemlerde pratik bir kullanım imkanı sunuyor. Tıpkı gazlı mangallarda olduğu gibi elektrikli mangalların da temizliği kolay olduğu için evlerde sıkça tercih edilmekte. Izgaraları yapışmaz yanmaz yüzeye sahiptir.

Barbekü mangal çeşitlerinden hangisinin sizin işinize daha çok yarayacağına karar verdikten sonra hangi boyutta mangal istediğinize karar vermelisiniz.

 

Barbekü Mangal Kullanımı Nasıldır?

Barbekü mangal kullanırken güvenlik açısından mutlaka düz ve sağlam bir zemine konumlandırmalısınız. Kazalara meydan vermemek açısından çocukların ulaşamayacağı yerlerde kullanmalısınız.

Gazlı barbeküler kullanılacağı zaman ateşleme yapmadan önce mutlaka kapağı açık tutmak gerekir. Bekleyen yağların alevlenmemesi için yağ damlayan kaplar düzenli şekilde temizlenmelidir. Barbekü ile işiniz bittiğinde ilk önce barbekü üzerinden gazı kesmeli daha sonra tüp kapatılmalıdır.

Barbekü mangal kullanırken üstü kapaklı olanlar ile kapaksız olanların pişirme sürelerini göz önünde bulundurmak gerekir. Üstü kapaklı olanlarda yiyecekler daha düşük ateşte ve uzun sürede pişer. Kapaksız modellerde ise daha yüksek ateşte ve kısa sürede pişer.

Barbekü Mangal Satın Alırken Dikkat Edilecekler

Barbekü mangal satın alırken sıklıkla nerelerde kullanıldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Pikniğe gitme imkanınız yoksa ve evde kullanacaksanız elektrikli ya da tüplü olan modelini, piknikte kullanacaksanız kömürlü olanlarını tercih etmelisiniz. Barbekü mangalların fonksiyonel olması ve kolay taşınabilir olması da önemlidir. Büyük boy ve pişirme alanı geniş barbekülerde kapaklı ve tekerlekli olmasına dikkat edilmelidir.

Elektrikli barbekülerde pişirme ızgaralarının ısıyı eşit dağıtabilme özelliğine dikkat edilmelidir. Yüksek wattlı bir model tercih etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Pişirdiğiniz etlerin yağlarının damlaması için kullanılan damlama kaplarının kolaylıkla çıkarılıp temizlenebilir olması oldukça önemlidir. Rahat kullanım açısından elektrik kablosunun uzunluğuna dikkat ederek satın almalısınız. Barbekü mangal keyfi için işinizi kolaylaştırması açısından bazı aksesuarlara da ihtiyacınız olacaktır. Bu ekipmanlardan bazılarını sıralamak gerekirse;

· Kaliteli ızgara ve büyük tek parça etleri pişirebilmek için döküm ızgara.

· Kafesli tel ızgaralar. Tek tek çevirmekte zorlanacağınız köfte tavuk kanat gibi yiyecekleri pişirmekte oldukça kullanışlıdır.

· Balık ızgarası.

· Çeşitli şişler. Pişirilecek etin sebzenin çeşidine göre şiş seçimi önemlidir. Adana kebap yaparken enli ve yassı şiş kullanılır. Ciğer pişirmede kare şişler, kuşbaşı etler için ise ensiz düz şişler kullanılmalıdır.

· Barbekü mangal çatalı, maşası ve spatula.

· Etleri pişirirken sos sürebilmek için uzun saplı bir sos fırçası.

· Barbekü mangalı temizlemek için fırça.

Sık sık barbekü kullanıyorsanız ve pratik olmasını istiyorsanız gazlı ya da elektrikli barbekü mangal tercihiniz olmalıdır. Kolay temizlenmesi ve duman olmaması barbekü mangalkeyfinizi artıracaktır. Gazlı barbekülerde sıcaklık kontrolünü sağlayabilmeniz için kapakta termometre bulunmasına dikkat etmelisiniz.

 

Barbekü Mangal Fiyatları

Barbekü mangal fiyatları tercih ettiğiniz barbekünün büyüklüğüne, modeline ve ekipmanlarına göre değişiklik gösterir. Mangal çeşitliliğine göre her bütçeye uygun barbekü mangalbulmak mümkündür. Geniş ürün yelpazesine sahip mangal barbeküler her ihtiyacı karşılayacak şekilde üretilerek piyasaya sürülmektedir. İstediğiniz özelliklerde ve boyutlarda olan barbekü mangalı araştırarak piyasada bütçenize en uygun olanını bulabilirsiniz.

 

Barbekü Mangal Kullanıcı Yorumları

Barbekü mangal keyfi yapmayı sevenler ve sık sık barbekü yapanlar pişirdikleri yiyecekler kadar barbekülerin de kaliteli, kullanışlı ve pratik olmasına dikkat ederler. Satın alınan ürünün ne kadar işlevsel olduğu, dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu ve bütçeye uygunluğu dikkat edilen hususlardandır. Tasarımı, kullanılan malzemenin kalitesi, monte etmedeki kolaylığı gibi konularda kullanıcılar oldukça seçici ve eleştirel olmaktadır. Barbekü mangal tercih eden kullanıcılar ızgaraların malzemesi ve aralıklarının genişliği, ateş ile ızgara arasındaki mesafe gibi konularda oldukça titiz bir inceleme yaparak satın almaktadır.

Taşımadaki kolaylığı, çabuk ısınması ve pişirmeye hazır olması, ergonomik olması gibi konularda kullanıcılar olumlu olumsuz yorumlar yapmaktadır. Gerek sosyal hayatta gerekse internet alışverişlerinde daha önceki kullanıcıların yorumları ve tavsiyeleri satın almada oldukça etkili olmaktadır. Kolay ve çabuk ulaşabilmesi, paketleme, taşıma, teslimat, malzemenin kalitesi gibi konular da kullanıcılar için önem arz etmektedir. Satın alınan barbekü mangalın pişirmede kullanım pratikliği, boyutu, ekipmanların kalitesi gibi konularda tavsiye ya da eleştirilerde bulunarak diğer kişiler için yol gösterici olmaktalar.

Diğer Yazılar

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.